Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

Postopek

Material: Gran Merino (Lanas Stop), barve 860, 415, 722, 900

Pletilke: komplet petih pletilk za nogavice debeline 5mm

Velikost: 1 – 2 leti (obseg glave cca. 50 cm)

Osnovni vzorec: gladko desno (ko pletemo ravno: izmenično 1 vrsta desno, 1 vrsta levo; ko pletemo v krogih: vse vrste desno)

Sheme za pletenje:

Navodila:

Najprej spletemo dva enaka ušesnika. Pletemo po shemi A.

Nasnujemo 3 P. Pletemo gladko desno, v prvi vrsti pletemo leve petlje. V 2. vrsti dodamo na vsaki strani po 1 P = 5 P. To ponovimo še 7-krat v vsaki 2. vrsti = 19 P. Vse petlje odložimo.

Kapa:Nasnujemo 8 P z barvo 1, dodamo prvi ušesnik (19 P), nasnujemo 30 P, dodamo drugi ušesnik (19 P), nasnujemo še 8 P in sklenemo v krog = 84 P. Pletemo še en krog v barvi 1, nato nadaljujemo po shemi B.

Po 26 vrstah sheme B nadaljujemo spet s pletenjem po shemi B. V naslednji vrsti začnemo s snemanjem: snemamo po 6 P, enakomerno razporejeno čez cel krog. Snamemo 5-krat v vsaki drugi vrsti in 8-krat v vsaki vrsti. Preostalih 6 P pletemo še 6 vrst, da dobimo repek na vrhu kape. Petlje s pomočjo šivanke naberemo na volno in zašijemo.

Zaključek: rob kape obkvačkamo z gostimi petljami, po 1 v vsako P. Na ušesnikih delamo po 2 polšibični petlji v vsako P. Zadelamo vse nitke. Na vsak ušesnik privežemo po tri dvojne niti volne različnih barv in jih spletemo v kito.

Barvne kombinacije so lahko različne :)