Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

Postopek

Material:

preja za pletenje Alpha (Schoeller + Stahl), 70% poliakril, 30% volna, dolžina navitja ca. 60m/50g

barva poljubna, količina ca. 100g

Pletilke:

Komplet petih pletilk za nogavice debeline 6mm

Navodila:

Nasnujemo 32 petelj in jih enakomerno porazdelimo na 4 pletilke (na vsako pletilko po 8 petelj). Pletemo v krogih. Najprej pletemo 7cm (ca. 15 krogov) v patentnem vzorcu: 1 leva petlja, 1 desna petlja. Naprej pletemo gladko desno (v krogih, same desne petlje).

V 2. krogu gladko desno začnemo dodajati petlje za palec, in sicer: na 2. pletilki dodamo šest petelj pred koncem pletilke 1 novo petljo, na 3. pletilki dodamo za šesto petljo 1 novo petljo. To ponovimo še 5krat v vsakem drugem krogu (= skupaj 44 petelj). Vedno dodajamo tako, da nam na koncu 2. pletilke in na začetku 3. pletilke ostane 6 petelj. Po zadnjem dodajanju pletemo še 1 krog desno, nato zadnjih 6 petelj 2. pletilke in prvih 6 petelj 3. pletilke odložimo (lahko na večjo varnostno sponko).

Zdaj imamo spet na vsaki pletilki 8 petelj. V naslednjem krogu med 2. In 3. pletilko dodatno nasnujemo še 1 petljo (=skupaj 33 petelj). Nadaljujemo pletenje v krogih ca. 7cm, nato začnemo s snemanjem za konico rokavice: na 1. In 3. pletilki 2. petljo preložimo, 3. petljo popletemo desno in 2. petljo prevlečemo čeznjo, pri 2. In 4. pletilki popletemo 3. In 2. Petljo pred koncem skupaj desno.  To ponovimo še 1krat v vsakem drugem krogu, nato pa še 4krat v vsakem krogu. Preostalih 8 zank zašijemo.

Petlje za palec, ki smo jih odložili na varnostno sponko, naberemo na pletilke in nasnujemo še eno petljo tam, kjer smo prej dodali petljo pri dlani. Spet pletemo v krogih, same desne petlje. Po ca. 5cm popletemo po dve petlji skupaj, nato vse petlje zašijemo.

Drugo rokavico spletemo na enak način. Izbira barv je prepuščena vaši domišljiji!

Za tiste, ki bi radi ljubitelje ročnih del razveselili z uporabnim darilom, imamo sedaj v ponudbi tudi vrednostne bone za nakup v trgovini Marcela na Bledu.