Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

Postopek

Vlieseline® Praktični nasveti

Suho nalikanje

Lepljivo stran medvloge položimo na spodnjo stran blaga. S suhim likalnikom s pritiskom počasi drsimo 5-6 krat preko vsakega mesta  na medvlogi.

Nastavitev likalnika volna 

H 180: nastavitev likalnika svila / volna

 - 

Nalikanje z vlažno krpo

Medvlogo položimo z lepljivo stranjo navzdol na spodnjo stran blaga. Vse skupaj prekrijemo z vlažno krpo. Likalnik postavljamo s pritiskom korak za korakom tako da pokrijemo celotno površino. Na vsakem mestu držimo 10-15 sek.

Nastavitev likalnika volna/bombaž  - 

Nalikanje s paro (samo tkane medvloge)

Medvlogo položimo z lepljivo stranjo navzdol na spodnjo stran blaga. S parnim likalnikom  6 x s paro in pritiskom drsimo preko vsakega mesta.

G 785: skrojene dele medvloge najprej na kratko pritrdimo z nižjo temperaturo likalnika, da se izognemo polzenju,  dokončno pritdimo kot ostale tkane medvloge.

Vliesofix®, Steam-A-Seam®

Motiv narišemo na papirnato stran Vliesofixa oziroma Steam-A-Seama ,z nekaj dodatka okrog slike motiv izrežemo, s hrapavo stranjo položimo na spodnjo stran blaga in suho nalikamo ( 5 Sek.). Motiv natančno izrežemo  papir odstranimo, položimo na željeno mesto in z vlažno krpo nalikamo, korakoma ca. 10sek.

Nastavitev likalnika volna/bombaž  - .

Priporočamo da pred vsako obdelavo naredite preiskus na koščku blaga da preverite oprijem in obstojnost.
Po nalikanju pustite utrjene dele  20 – 30 minut v ležečem položaju hladiti.

Za nalikanje si izberite trdno podlago, n.pr. delovno mizo. Če si boste izbrali likalno desko lahko izboljšate pogoje z dodatno podlago iz debelejšega filca. Natančna navodila za obdelavo naših izdelkov najdete v modrem tisku na robu in v prospektih.