Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

Postopek

Otroški bolero s kratkimi rokavi


Material: Cariba (Schoeller&Stahl), barva po izbiri, 100g; Limone (Schoeller&Stahl) ali podobna tanjša bombažna preja v enaki barvi (za rob); 1 gumb
Pletilke: krožne pletilke debeline 4mm, kvačka debeline 3,5mm
Velikost: 2 leti

Osnovni vzorec: gladko desno (prednje vrste desno, zadnje vrste levo)

Navodila:

Bolero spletemo v enem kosu, začnemo pri zadnjem delu. Nasnujemo 49 p. in pletemo gladko desno. Po 11cm dodamo na vsaki strani 1 x 3p. in enkrat 5p. za rokave. Pletemo naravnost še 11cm, nato snamemo srednjih 17p. za vratni izrez in od tu dalje pletemo vsak sprednji del posebej.
Pletemo 2 v. brez dodajanja, nato začnemo z dodajanjem za sprednji del ovratnega izreza, in sicer dodamo 4 x 1p., 1 x 2p., 1 x 4p (=34p.). Pletemo dalje, dokler ni širina rokava na sprednjem delu enaka kot na zadnjem delu. Nato snamemo pri rokavu 1 x 5p. in 1 x 3p. Po 7cm od sprednjega vratnega izreza začnemo s snemanjem za okroglino sprednjega dela, in sicer snamemo 5 x 1p., 3 x 2p., 3 x 3p. Preostale petlje zazankamo.
Drugi sprednji del spletemo zrcalno.

Zaključek:

Stranske šive na delih in rokavih zašijemo. Rob obkvačkamo z 1 v. gostih p., na vogalu sprednjega dela naredimo zanko (gumbnico), na drug sprednji del prišijemo gumb.