Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

Postopek


Trikotna ruta


Preja: Delicate Dip Dye 200g

Pletilke: 6,0

Velikost rute: 160x60cm

Navodilo:

Ruto začnemo plesti z prejo iz sredine klobke. Debelina in struktura preje se znotraj klobke spreminja, začnemo s tanjšo, gladko, proti koncu je vedno debelejša in bolj kosmatena.

Nasnujemo 8 petelj in pletemo nazaj same desne.

1. vrsta: robna P, 1 ovoj, 1 desna, 1 P dodamo iz prečne niti (popletemo jo od zadaj!), 1 desna, 1 ovoj, 2 desni (ti dve sta na sredini), 1 ovoj, 1 desna, 1 P dodamo iz prečne niti, 1 desna 1 ovoj, robna P.

2. vrsta: robna P, 3 desne, 6 levih, 3 desne, robna P

3. vrsta: robna P, 1 ovoj, 1 desna, 1 P dodamo iz prečne niti, 4 desne, 1 ovoj, 2 desni (sredina!), 1 ovoj, 4 desne, 1 P dodamo iz prečne niti, 1 desna, 1 ovoj, robna P.

4. vrsta: robna P, 3 desne, 12 levih, 3 desne, robna P

Dodajanje nadaljujemo v vseh lihih vrstah, na začetku 2P, na sredini 2 in na koncu 2, na isti način kot je opisano za 3. vrsto, samo desnih petelj je v vsaki vrsti ustrezno več . V sodih vrstah so same leve petlje, razen na začetku in na koncu 3 desne pred robno P.

V višini ca. 60cm = 92 vrst, ruto zazankamo (rahlo!), za zaključek potrebujemo 6-7m preje. 8 petelj iz nasnutka zašijemo skupaj.

 

Nasvet:

Če ruto od daleč (nekaj cm) rahlo polikamo s parnim likalnikom, bo mehkejša in dlačice iz kosmatenega dela bodo manj odpadale. Ruto lahko perete v pralnem stroju na programu za volno do 30oC.