Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

PostopekBožičkova kapa

Material: preja Yess barva 452 bela – 1 klobka (zadostuje vsaj za 5 kap !)

Preja Crilly – barva 563 – rdeča

Pletilke: 5,0 za Yess , 3,5 za Crilly

S prejo Yess in pletilkami št. 5,0 nasnujemo 72 petelj in pletemo v krogu. 1 krog desne, 1 krog leve petlje. Pletemo 17 krogov, prvi in zadnji krog so desne petlje.

Nadaljujemo s prejo Crilly in pletilkami št. 3,5. V prvi vrsti dodamo 12 petelj = 84 petelj.

Pletemo 14 cm ravno, potem pričnemo s snemanjem na 6 točkah. V prvi vrsti snemanja popletemo skupaj vsako 15. In 16. Petljo. Še dvakrat snamemo v vsaki 2. Vrsti, potem nadaljujemo s snemanjem v vsaki 5. Vrsti. Vedno snamemo 6 petelj, na istih mestih. Po 14.snemanju imamo na pletilkah 12 petelj. V naslednji vrsti popletemo še po 2 petlji skupaj, zadnjih 6 petelj poberemo s šivanko in zašijemo.

Cof

S prejo Yess nasnujemo 6 petelj in pletemo gladko desno (ena vrsta desnih in ena vrsta levih petelj). V vsaki 2. Vrsti (v desni vrsti!) dodamo na obeh straneh po 1 petljo. Dodamo 6x po 2 petlji = 18 petelj. Pletemo 6 vrst ravno. Potem začnemo s snemanjem na obeh straneh, v vsaki drugi vrsti popletemo prvi 2 in zadnji 2 petlji skupaj. Ko imamo na pletilki še 6 petelj, petlje zaključimo in pustimo daljšo nitko, s katero naberemo rob okrog krpice. Preden zategnemo, damo v sredino kosem vate. Potem zategnemo, da dobimo polno kroglico. Prišijemo jo na konec kape.

Skupna dolžina kape: 36cm