Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

PostopekNogavice – vrček piva

Preja: Coccola barva 759 – ca. 20g (lahko ostanek)

Merinos extra barva 3381 klobka (100g)

Pletilke za nogavice št. 6,0 in 3,5

Velikost opisanih nogavic je ca. 41/42, za manjšo ali večjo številko prilagodite dolžino stopala.

 

S prejo Coccola nasnujemo 24 petelj, po 6 na vsako pletilko. Pletemo 6 vrst samih desnih petelj. Potem vzamemo pletilke št. 3,5 in prejo Merinos extra. V prvi vrsti podvojimo vsako petljo, na vsaki pletilki imamo zdaj po 12 petelj, skupaj 48. Naprej pletemo v patentnem vzorcu 2 desni, 2 levi petlji. Pletemo 14 cm ravno do začetka pete. Potem na 1 . in 4. pletilki pletemo same desne petlje, na 2. in 3. pletilki pa naprej v patentnem vzorcu. Po 3 vrstah začnemo z izdelavo bumerang pete. Vzamemo 12 petelj 1. in 4.pletilke = 24 in pletemo gladko desno kot sledi: 24 desnih petelj, obrnemo in po obratu 1.petljo prestavimo tako, da jo zajamemo z leve strani in nit potegnemo čvrsto nazaj, da nastane dvojna petlja. 23 petelj pletemo levo, obrnemo spet prestavimo 1.petljo  in potegnemo nit nazaj, da dobimo dvojno P, 22 desnih petelj obrat, 21 levih petelj obrat itd. To ponovimo 8x, da nam ostane na sredini 8 petelj in na obeh straneh po 8 dvojnih petelj. Zdaj pletemo čez vse 4 pletilke 2 vrsti desnih petelj v krogu. Dvojne petlje popletemo skupaj. Drugi del pete pletemo spet čez 1. in 4. pletilko kot sledi: 17desnih petelj obrat  1 dvojna petlja, 9 levih petelj obrat 1 dvojna petlja, 8 desnih petelj, dvojno petljo iz prejšnje vrste popletemo skupaj 1desna petlje, obrat. To ponavljamo še 7x, vedno popletemo dvojno petljo iz prejšnje vrste, naredimo še eno petljo in obrnemo, toliko časa, da porabimo vse petlje iz 1. in 4. pletilke. Potem spet pletemo čez vse 4 pletilke, na 1. in 4. pletilki pletemo same desne petlje, na 2. in 3. pletilki pa nadaljujemo s patentnim vzorcem. Pletemo ravno 16cm.

Kapica: s snemanjem začnemo na koncu 1. pletilke in sicer popletemo skupaj 2. in 3. petljo od zadaj, zaključimo z eno desno petljo. Na začetku 2. pletilke pletemo 1 desno, 2 desno skupaj in naprej desne do konca pletilke. Od tu naprej pletemo same desne petlje na vseh pletilkah in ne več patentni vzorec. Na 3. pletilki snamemo enako kot na 1., na 4. pa enako kot na 2. še 3x snamemo v vsaki drugi vrsti, potem pa v vsaki vrsti. Ko nam ostaneta po 2 petlji na vsaki pletilki (8 petelj), jih naberemo na šivanko in zašijemo.

Ročaj vrčka

S pletilkami št. 3,5 in prejo Merinos extra nasnujemo 12 petelj, po 3 na vsako pletilko in pletemo same desne petlje ca. 18cm. Dobljeno cevko napolnimo z vato in ročaj prišijemo na zadnji del nogavice.