Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

Postopek

Material: Luna 50g – 1 klobka

Pletilke št. 7,0 – en par + pomožna (lahko uporabite 3 pletilke iz kompleta 5 za nogavice)


Nasnujemo18 petelj in pletemo nazaj same leve petlje.

1.      Vrsta: 1 robna petlja, 2 desni, 2 prestavimo na pomožno pletilko in jih pustimo zadaj, naslednji 2 pletemo desno, potem popletemo desno še 2 s pomožne pletilke. Naslednji 2 petlji spet preložimo na pomožno pletilko in jih pustimo zadaj, popletemo nasledni 2 desno in potem še 2 s pomožne pletilke. Ta zasuk še 1x ponovimo. Skupaj imamo prepletenih 12 petelj, 3 pare po 4 petlje. Ostanejo še 3 petlje na pletilki, te popletemo desno, oziroma zadnjo, robno petljo tako kot ste navajeni, lahko preložite zadnjo ali prvo petljo, rezultat bo enak, to je robna petlja.

2.      Vrsta: robna petlja, 2 desni, 12 levih, 2 desni, robna petlja. Vse sode vrste pletemo na enak način kot 2.

3.      Vrsta: 1 robna petlja, 4 desne, 2 preložimo na pomožno pletilko in ju pustimo spredaj, 2 desni, še 2 desni s pomožne pletilke. Naslednji dve spet preložimo na pomožno pletilko in ju pustimo spredaj, popletemo 2 desno, 2 s pomožne pletilke, 4 desne, robna petlja. V tej vrsti smo kitke prepletli 2x.

4.      Kot 2. vrsta in vse naslednje sode vrste

Ponavljamo od 1. do 4. vrste, skupaj 20x = 80 vrst. V zadnji 80. vrsti zaključimo (v levi vrsti!) Pred zaključkom v isti vrsti popletemo skupaj po 2 petlji, tam kjer smo nazadnje prekrižali petlje, to je na 2 mestih. Začetek in konec traku stikoma zašijemo

Za boljšo predstavo si oglejte kratek video:

https://youtu.be/OwOeuw_-i0c