Vse za šivanje in ročna dela
Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezplačna navodila in ustvarjalne ideje

Prevod najpogostejših izrazov v navodilih

Postopek

BARVA ZA TEKSTIL 90 ML, VIVA DECOR

Barvno intenzivno barvilo za tekstil, pripravljeno za uporabo, s hitrimi rezultati barvanja za vsa naravna vlakna in sintetične materiale (razen prevlečenih materialov). Enostavna uporaba neposredno iz steklenice v primeru ročnega barvanja. Možnost barvanja tekstila v pralnem stroju. Barve lahko med seboj mešamo. Primerno za tehnike kot so hladno barvanje z vintage učinkom (cold-dye), batik tehnika (tie-dye), šibori (shibori) ali dip tehnika (dip-dye) v intenzivnih barvah (nerazredčeno) ali pastelnih barvah (razredčeno z vodo). Naravna vlakna se lahko perejo do 90 stopinj (brez izpiranja odvečne barve). Sintetične tkanine je treba prati ročno, saj izpiranja barve ni mogoče izključiti. Barvni fiksir ni potreben, zadostuje fiksiranje z likalnikom.

Povzetek glavnih prednosti barve za tekstil:

·        Barva na vodni osnovi, brez vonja

·        Za bela naravna vlakna in sintetične tkanine

·        Pralno do 90 stopinj

·        Pripravljeno za uporabo in enostavno za odmerjanje

·        Fiksator ni potreben, fiksirate z uporabo likalnika

·        Barva se lahko razredči z vodo

·        Barve se lahko med seboj mešajo

 

Splošna navodila za uporabo:

Tekstil je potrebno pred barvanjem oprati (brez mehčalca!). Barvo pred uporabo dobro pretresite. Pri barvanju uporabljajte zaščitne rokavice. Stekleničko z barvo zavarujte pred mrazom in vročino (najbolje hraniti na sobni temperaturi). Barva vsebuje C(M)IT / MIT (3:1). Lahko povzroči alergijski odziv. Vsa navodila in informacije glede barvnih odtenkov se nanašajo na uporabo belega tekstila. V kolikor želite z ročnim barvanjem doseči intenzivno barvo, uporabite suh kos tekstila, za manj intenzivno obarvanje pa uporabite moker oz. vlažen kos tekstila. 

 

Barvanje v pralnem stroju (za enakomerno, manj intenzivno obarvanje): 

Suh kos tekstila položite v boben. 90 ml barve za približno 230 g tkanine (npr. 2 majici velikosti M) dajte v predal za detergent (barva postane manj intenzivna). Za nastavitev temperature glejte etiketo za nego tekstila. V redkih primerih se lahko plastični / gumijasti deli rahlo obarvajo, kar lahko odstranite z čistilnim bencinom (Washbenzin). Posušen kos tekstila fiksirajte z likalnikom. Nato operite na najvišji dovoljeni temperaturi (glej etiketo za nego tekstila (največ 90 ° C).

 

Ročno barvanje (različne tehnike):

Cold-Dye (hladno barvanje / vintage učinek)

Za zelo svetlo obarvanje kanite 2 kapljici barvila za tekstil, za intenzivno obarvanje pa zmešajte 90 ml barvila za tekstil v 1 litru hladne vode. Dobro premešajte. Suh kos tekstila (npr. 1 majica, velikost M) položite v kopel za barvanje, ga na kratko pregnetite, iztisnite vodo in pustite, da se posuši. Posušen kos tekstila fiksirajte z likalnikom. Nato operite na najvišji dovoljeni temperaturi (glej etiketo, največ 90 ° C). Sintetične materialne je priporočljivo prati ročno.

Tie-Dye (batik tehnika)

Za batik videz kos tekstila tesno privežite z vrvico ali elastikami. Glede na to, kako vežete, lahko ustvarite različne vzorce. Kos tekstila potopite v vodo in ga dobro ožemite. Tekstil položite na odtočno rešetko in nanesite barvilo za tekstil. Odstranite vrvico oz. elastike in pustite, da se tekstil posuši. Posušen kos tekstila fiksirajte z likalnikom. Nato operite na najvišji dovoljeni temperaturi (glej etiketo, največ 90 °C). Sintetične materialne je priporočljivo prati ročno.